Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Ming Yang dobio narudžbu za 150 MW u Indiji E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 09 Prosinac 2013 23:05

Kineski Ming Yang je dobio narudžbu za 150 MW vjetroagregata u Indiji te je time postao prvi Kineski proizvođač vjetroagregata koji je dobio dozvolu za prodaju istih na drugom najvećem tržištu vjetroelektrana u Aziji.

Developer nije otkriven, ali se zna da je projekt u Maharashtri i da koristi 1,5 MW vjetroagregate. Vjetroagregat je dobio dozvolu za prodaju u Indiji u listopadu. Kineski proizvođači vjetroagregata se pokušavaju diverzificirati izvan domaćeg tržišta pošto čak 88% njihovih prodaja dolazi sa domicilnog tržišta. U Kini je prodaja pala za 42% ove godine, dok se u Indiji predviđa rast tržišta na 2.050 MW ove godine.

Time bi Indija postala treće najveće tržište vjetroelektrana na svijetu. Ming Yang prodaje svoje vjetroagregate u Indiji preko tvrtke Global Wind koju su zajednički osnovali sa milijarderom Anil Ambanijem odnosno njegovom tvrtkom Reliance Capital. Vjetroagregati se proizvode u postrojenju u Silvaasi otprilike 160 kilometara sjeverno od Mumbaija a uglavnom koristi uvozne komponente.

Izvor: http://about.newenergyfinance.com

Tags:     ming yang      kina      vjetroagregat      vjetroelektrana      azija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?