Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Bankrotirao Njemački priobalni developer vjetroelektrana Bard E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 25 Studeni 2013 16:08

U Njemačkoj je u petak objavljeno da je bankrotirao priobalni developer vjetroelektrana Bard što je očiti dokaz problema u tom sektoru u Njemačkoj.

Ne zna se koliko je točno loša situacija u toj tvrtki pošto je zadnji godišnji izvještaj tvrtke objavljen za 2011., a tada su imali minus od 800 milijuna eura što je otprilike isto koliko je i sada objavljeno. Prije dvije godine su imali prihode od oko 40 milijuna eura, a rashode od oko 370 milijuna eura.

Priobalna vjetroelektrana Bard Offshore 1 je ušla u pogon u kolovozu, ali je uveliko otišla iznad budžeta sa troškovima od preko dvije milijarde eura, te je izgrađena sa nekoliko godina zakašnjenja u odnosu na originalni terminski plan. Nedavno je objavljeno da je cilj za priobalne vjetroelektrane u Njemačkoj do 2020. smanjen sa 10 GW na 6,5 GW, što je možda bila kap koja je prelila čašu investitora koji su podržavali Bard.

Ovaj bankrot je loša vijest za luke u sjevernoj Njemačkoj koje su se nadale velikom rastu tog sektora, te lokalnim radnim mjestima u brodarstvu koje je pod velikim pritiskom od strane Koreje.

 

Izvor: www.renewablesinternational.net

Tags:     njemačka      priobalni developer      vjetroelektrane      bard      priobalna vjetroelektrana
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?