Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Iran planira gradnju 600 MW vjetroelektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 20 Studeni 2013 14:20

Iran je objavio planove za gradnju tri vjetroelektrane pri čemu bi svaka imala snagu od bar 200 MW, objavilo je Iransko udruženje za energiju vjetra (IRWEA).

Vlada Irana će objaviti tender za pravo projektiranja, gradnje i upravljanja za sve tri elektrane kako bi privukla privatne investitore. Ipak, postoji određena zbunjenost o veličini samih elektrana pošto je IRWEA objavila da će biti oko 200 MW, dok lokalni mediji tvrde da će pojedini projekti biti snage oko 350 MW. Nije postavljen rok za izgradnju, ali Iran planira proizvodnju 1,5% električne energije iz obnovljivih izvora energije, a trenutno ima samo 1%.

Kako bi se financirao ovaj razvoj, Iran je objavio da će podići otkupnu cijenu električne energije sa 0,04 eura na 0,12 eura po kWh. Tarifa još nije službeno potvrđena. U Iranu trenutačno ima 110 MW vjetroagregata čija su osnova Vestasovi 660 KW vjetroagregati koji su proizvedeni od strane tvrtke Sadid Industrial Group koja za to ima licencu. Iranska tvrtka Mapna Industrial Group je objavila da planira izgradnju 2,5 MW vjeroagregata.

 

Izvor: www.windpowermonthly.com

Tags:     iran      vjetroelektrana      vjetroagregat      vestas
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?