Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Siemens dobio ugovor za 1 GW vjetroelektrana u SAD-u E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 07 Studeni 2013 13:07

Siemens je osvojio ugovor za isporuku 1.050 MW vjetroagregata za pet projekata vjetroelektrana u Iowi koje su u vlasništvu MidAmerican Energya.

Njemački proizvođač će isporučiti vjetroagregate koristeći tehnologiju 2,3 MW G2 platforme za svih pet projekata. Lopatice će biti proizvedene na lokaciji u Fort Madisonu, Iowa, dok će kabine biti proizvedene u Hutchinsonu, Kansas u njihovoj tvornici. Ugovor uključuje servis, održavanje i garanciju.

Tvrtka Mortenson Construction iz Minnesote će izgraditi vjetroelektrane Highlands snage 500 MW, Macksburg snage 117 MW i Wellsburg snage 138,6 MW. Wanzek Construction iz Sjeverne Dakote će pak graditi vjetroelektranu Lundgren snage 250 MW i Viennu 2 snage 44,6 MW. Gradnja je krenula na svim lokacijama koje će ukupno imati 448 vjetroagregata. Tokom gradnje će se otvrotiti skoro 1.000 građevinskih poslova tokom dvije godine, te 40 stalnih poslova. Projekti će biti gotovi do kraja 2015., a otprilike 39% proizvodnje električne energije od MidAmericana će dolaziti iz vjetroelektrana odnosno čak 1.715 njihovih vjetroagregata.

 

Izvor: http://renews.biz

Tags:     siemens      vjetroeeleketrane      sad      midaemrican      iowa
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?