Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Gamesa isporučila prvi vjetroagregat namijenjen malim brzinama vjetra E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 20 Rujan 2013 14:43

Gamesa je potpisala ugovor o isporuci 20 MW novih vjetroagregata G114-2.0 MW, dizajniranih za pružanje više snage s manje troška kod manjih i srednjih brzina vjetra.

GamesaVjetroagregati će biti postavljeni na elektrani Big Turtle, na sjeveroistoku Michigana, koju je razvila kompanija Heritage Sustainable Energy. Ugovor uključuje i dvanaestogodišnji nadzor i održavanje.

Gamesa-in vjetroagregat G114-2.0 MW karakterizira rotor promjera 114 metara, čija je površina pokrivanja 38% veća od prethodnika G97-2.0, dok je proizvodnja povećana za 20% godišnje. To je trenutno najkonkurentniji vjetroagregat svoje kategorije u svijetu, čiji razvoj predstavlja značajnu evoluciju vjetroagregata snage 2 i 2.5 MW, koji će odigrati veliku ulogu u snižavanju cijene proizvodnje energije iz energije vjetra, istaknuo je José Antonio Malumbres, glavni direktor tehnologije u Gamesa-i.

Isporuka jeftine energije jedna je od ključnih dijelova održivog rasta industrije energije vjetra; veći faktor kapaciteta ovog vjetroagregata smanjuje cijenu energije za 10%, što će pomoći u smanjenju cijena energije u Michiganu, izjavio je Gonzalo Onzain, potpredsjednik prodaje u Gamesa US.

Deset vjetroagregata G114-2.0 MW trebalo bi biti isporučeno sredinom 2014. godine, dok se puštanje u rad očekuje krajem godine. Kompanija Heritage osigurala je dvadesetogodišnji PPA ugovor o otkupu sa kompanijom DTE Energy.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Gamesa      S.A.D.      male brzine vjetra      cijena energije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?