Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vestas dobio natječaj za najmanje 60 MW u S.A.D.-u E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 20 Rujan 2013 14:05

Vestas je dobio natječaj za isporuku 60 MW vjetroagregata kompaniji Renewable Energy Systems Americas Inc. (RES Americas), koji će biti postavljeni na nekoliko projekata u S.A.D.-u. Proširenje narudžbe moguće je i do ukupno 610 MW.

Vjetroelektrane.comSvaki projekt će upotrebljavati vjetroagregate V100-2.0 MW, čija isporuka i puštanje u pogon se očekuje kroz 2014. i 2015. godinu. Točna imena projekata, te same lokacije, još nisu poznate. Lopatice, kućišta i tornjevi će se proizvoditi u Vestas-ovim tvornicama u S.A.D.-u, čime se dodatno osiguravaju postojeća radna mjesta.

Svim projektima osiguran je i Vestas-ov program održavanja Active Output Management (AOM) 4000 maintenance program, čime se dodatno jamči sigurnost vjetroagregata. Opcija uključuje sustav nadzora VestasOnline® koji ujedno predviđa sve probleme održavanja, što omogućava Vestas-u unaprijed planirati održavanje kako bi vjetroagregati bili u radu maksimalnu količinu vremena.

Vestas je i ranije surađivao s RES prilikom isporuke 139 vjetroagregata V90-1.8 MW, koji su postavljeni u sklopu projekta Cedar Point, u blizini mjesta Limo, Colo. Cedar Point pušten je u rad 2011. godine i prvi je komercijalan projekt u S.A.D.-u koji upotrebljava Vestas-ove vjetroagregate proizvedene u Coloradou. Prošle je godine ta elektrana postigla 98% ukupne uporabljivosti.

 

Izvor: http://www.vestas.com/

Tags:     Vestas      RES      S.A.D.
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?