Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Američka vojska odabrala pobjednike u nadmetanju za vjetroelektrane E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 11 Rujan 2013 23:06

Američka vojska je odabrala 17 developera za energiju vjetra u svom planu o ulaganju 7 milijardi dolara u obnovljive izvore energije.

Ovi ugovori će omogućiti Američkoj vojsci da dobije lokalnu obnovljivu energiju za čiju će isporuku plaćati preko ugovora o otkupu električne energije. Sami sustavi će biti financirani, izgrađeni, pripremljeni i održavani iz privatnog sektora. Ova dodjela ugovora je uslijedila nakon što je isto napravljeno za obje solarne tehnologije prošli mjesec, a uskoro će isto uslijediti i za biomasu.

Ugovore su dobile slijedeće tvrtke: Acciona Energy North America, Cobra Industrial Services, Dominion Energy, Duke Energy, EDF Renewable Energy, Emerald Infrastructure, Enel Green Power North America, EverPower Wind Holdings, First Wind, Iberdrola Renewables, LTC Federal, NorthlandPower, Siemens Government Technologies, Stronghold Engineering, Turn Key Power Consortium, VERT Investment Group i West Texas Power Company.

Ugovori su dio plana vojske da 25% potrošnje električne energije pokriva iz obnovljivih izvora do 2025. godine. To im je obaveza nametnuta od strane kongresa SAD-a.

 

Izvor: http://renews.biz

Tags:     američka vojska      vjetroelektrana      energija vjetra      sad
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?