Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

U prvoj polovici ove godine spor rast obnovljivih izvora u Francuskoj, a u Njemačkoj prema očekivanjima E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 05 Rujan 2013 22:12

Francuska je objavila da je u prvoj polovici godine instalirala samo 207 MW fotonaponskih elektrana, što je manje nego što Njemačka instalira u jednom mjesecu. U Njemačkoj vjetroelektrane kaskaju za solarom.

Francuska tržišta fotonapona i vjetroelektrana i dalje usporavaju. Prema podacima koji su objavljeni za prvu polovicu godine Francuska je postavila samo 207 MW fotonapona, te time sada ukupno ima 4.263 MW fotonaponskih sustava. Rast u tom sektoru nije bio tako spor od 2009. Vjetroelektrane su isto imale najsporiji rast u Francuskoj od 2009., te je njih instalirano  nekih 200 MW, a ukupno ih sada ima 7.281 MW.

S druge strane Njemačka je samo u srpnju instalirala 313 MW fotonapona, te sada ima 34.999 MW fotonapona. U prvoj polovici godine je također instalirano 1.238 MW vjetroelektrana (446 vjetroagregata od čega je 232 priobalnih). Ukupno gledano Njemačka sada ima 32.479 MW vjetroelektrana. Prema tome Njemačka još uvijek postavlja duplo više solarnih elektrana od vjetroelektrana, iako se procjenjuje da za uspješnu tranziciju u obnovljivo tržište mora imati više vjetroelektrana od solara.

 

Izvor: www.renewablesinternational.net

Tags:     francuska      njemačka      vjetroelektrane      solar      fotonaponski sustavi
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?