Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vestas objavio kvartalno izvješće E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 21 Kolovoz 2013 15:01

Kompanija Vestas objavila je izvješće za drugu četvrtinu 2013. godine u kojem je detaljno predstavila ovogodišnje poslovanje i dobit, te predstavila novog predsjednika i glavnog izvršnog direktora grupacije.

U drugoj četvrtini 2013. godine Vestas je zabilježio dobit od 1.185 milijuna eura , što je smanjenje od 26% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Unatoč tome zabilježen je pozitivan EBIT, koji je u ovoj četvrtini iznosio 28 milijuna, dok je godinu ranije iznosio 12 milijuna. Slobodan priljev novca povećan je sa 197 milijuna eura na 535 milijuna eura.

Narudžbe vjetroagregata dosegle su 1.641 MW, a dugovanja od strane klijenata u drugoj četvrtini godine iznosila su 0,4 milijardi eura, čime je 30. lipnja zabilježen ukupan dug od 7,1 milijardu eura.

Izvješće za drugu četvrtinu 2013. godine

Kompanija je odlučila kako neće rasprodati tvornicu tornjeva u mjestu Pueblo, S.A.D., već će je prenamijeniti kao zemljište, elektranu i dio za opremu. Osim toga, predstavljen je i novi predsjednik i glavni izvršni direktor grupacije Vestas Wind Systems A/S, čiju ulogu će od 1. rujna 2013. godine imati Anders Runevad.

Izvješće je u potpunosti moguće pregledati i preuzeti ovdje.

 

Izvor: http://www.vestas.com/

Tags:     Vestas      kvartalno izvješće      poslovanje
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?