Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Goldwind priključio prve vjetroagregate na Tajlandu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 06 Kolovoz 2013 12:43

Goldwind je dovršio postavljanje svoja prva tri vjetroagregata na Tajlandu, te ih je priključio na elektroenergetsku mrežu.

GoldwindVjetroelektrana Theppana prva je vjetroelektrana u vlasništvu tajlandske grupacije Electricity Generating Public Company Limited (EGCO Group), a na njoj se nalaze tri vjetroagregata Goldwind GW109/2500.

Vjetroagregati direktnog pogona i s permanentnim magnetima imaju pojedinačnu snagu 2,5 MW, a najmijenjeni su područjima sa srednjim i malim brzinama vjetra. To su trenutno najsnažniji vjetroagregatai postavljeni na Tajlandu.

Ugovor za njihovu isporuku Goldwind je potpisao 2012. godine s Theppana Wind Farm Company Limited, podružnicom grupacije EGCO, čija je ovo prva vjetroelektrana i prvi komercijalni projekt energije vjetra spojen na državnu elektroenergetsku mrežu. Spajanje na mrežu povećalo je pouzdanje u razvoj projekata i daljnje spajanje na PEA mrežu, izjavio je Voravit Potisuk, viši izvršni potpredsjednik u EGCO Group Domestic Business. Sama elektrana nalazi se u provinciji Chaiyaphum, na sjeveru Tajlanda, oko 250 km od Bankoka.

 

Izvor: http://www.windpowermonthly.com/

Tags:     Goldwind      Tajland      EGCO Group      Theppana
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?