Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Google se ponovno okreće vjetru zbog svoje zelene obveze E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 29 Srpanj 2010 17:23

Drugi puta u 15 tjedana najpopularniji pretraživač na webu je objavio svoj dogovor o kupovini električne energije od vjetroelektrana kako bi kompanija postala neutralna što se tiče emisija CO2.

Google Inc. je prošli tjedan postigao „zeleni dogovor o kupnji električne energije“ koji omogućava kompaniji da od 30.7. kupuje čistu energiju iz 114 megavata vjetroelektrane u NextEra Energy Resources Story County II u Iowi idućih 20 godina.

Urs Hoelzle, Googleov potpredsjednik operacija ističe da su kupnjom tolike količine energije na toliko dugi period omogućili developeru vjetroelektrane financijsku sigurnost za razvoj dodatnih projekata čiste energije.

Google je 2007. sam odlučio postati CO2 neutralan minimizirajući potrošnju električne energije, te kupujući električnu energiju iz obnovljivih izvora i kupujući CO2 naknade za emisije koje ne može sam direktno eliminirati.

U dogovoru koji je objavljen prošli tjedan, Google će kupovati obnovljivu energiju direktno od vjetroelektrane, a kako ne može tu energiju koristiti direktno prodavat će je nazad u mrežu na regionalnom tržistu na kojem se vjetroelektrana nalazi.

U svibnju je kompanija objavila svoju prvu direktnu investiciju u obnovljivi projekt koji se sastoji od dvije vjetroelektrane koje imaju instaliranu snagu od 169,5 megavata električne energije, dovoljno da se proizvede električne energija za više od 55.000 domova.

Izvor: blog.ewea.org

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?