Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Ogroman projekt vjetroelektrana u SAD-u dobio zeleno svjetlo E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 03 Kolovoz 2010 17:21

Plan da se izgradi najveća vjetroelektrana u SAD-u, a vjerojatno i u svijetu, je dobio novi poticaj prošli tjedan kada je objavljeno da je pronađeno financiranje za prve četiri od pet faza ovog ambicioznog projekta.

Terra-Gen Power je objavio da će faze dva do pet Alta Wind Energy Centra (AWEC) u oblasti Kern, Kalifornija imati ukupno 570 MW instalirane snage. Gradnja faze jedan tog projekta snage 150 MW i investicijske vrijednosti 394 milijuna dolara počela je u ožujku.

Locirana u pustinji Mojave otprilike 120 kilometara od Los Angelesa, AWEC ima mogućnost ekspanzije u budućnosti, potencijalno do ukupne snage od 3.000 MW.

Projekt AWEC je dodatno podržan dogovorom sa Southern California Edison o kupnji 1550 MW čiste energije.

Ova obavijest je privukla pažnju Kalifornijskog guvernera Arnolda Schwarzeneggera, koji je postao obožavatelj vjetra i drugih obnovljivih izvora energije. Schwarzenegger je oduševljeno izjavio da imaju najveći projekt vjetroelektrane u svijetu.

Terra-Gen je izjavio da će tih pet projekata povećati instaliranu snagu vjetra u Kaliforniji za 25% i da će dati čiste energiju za 200.000 domova.

LA Times je primjetio da analitičari procjenjuju kako bi projekt mogao proizvoditi tri puta više energije nego najveća postojeća vjetroelektrana u SAD-u.

Projekt se inače nalazi u području gdje već postoji značajna količina vjetroagregata koji koriste vjetar sa Tehacapi planina.

Izvor: : blog.ewea.org

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?