Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Odgođeno testiranje Vertiwindovog 2 MW vertikalnog vjetroagregata E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 20 Lipanj 2013 05:57

Testiranje 2 MW prototipa Vertiwindovog vjetroagregata kojeg razvijaju Nenuphar iz Lillea, Technip i EDF Energies Nouvelles je odgođeno za rujan.

Testovi za prve lopatice su trebali započeti u ožujku, ali je prema riječima CEO Nenuphara Charlesa Smadja došlo do „male odgode“. Sam Vertiwindov plutajući vjetroagregat sa vertikalnom osi vrtnje smo već predstavili u prijašnjem članku.

Morsko testiranje ovog vjetroagregata je također odgođeno zbog produženog procesa dobivanja dozvola. Smadja se nada da će dobiti odobrenje do sredine iduće godine, te da će vjetroagregat biti postavljen do sredine 2015. Inače, na početku razvoja se očekivalo da će morski testovi započeti sredinom prošle godine.

U Francuskoj je zakonski okvir za morske lokacije za testiranje vjetroagregata manje više baziran na onom za kopnene, što dovodi do izuzeno kompliciranog postupka. Zbog toga je vlada u nedavnom izvještaju ustvrdila da je potrebno pojednostaviti regulatorni okvir.

Francuska cilja na plutajuće vjetroagregate kao prioritetni sektor za razvoj, a trenutačno se osim Vertiwinda u toj državi razvijaju još tri projekta i to Winflo koji je najdalje stigao, Ideol i novi projekt Spinfloat.

Izvor: www.windpowermonthly.com

Tags:     vertiwind      vjetroagregat      francuska      lopatice      plutajući
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?