Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Enel povećao udio u vlasništvu nad dvije vjetroelektrane E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 22 Svibanj 2013 17:12

Enel Green Power (EGP) platio je kompaniji GE 80 milijuna dolara kako bi povećao svoj udio u vlasništvu nad dvije vjetroelektrane koje se nalaze u gradovima Oklahoma i Minnesota, smanjujući time GE-ov udio u vlasništvu.

Vjetroelektrane.comAmerička podružnica talijanskog developera Enel povećala je svoj udio za 26% u vjetroelektrani Chisholm View u Oklahoma-i, ukupne snage 235 MW, plativši 47 milijuna dolara. Za iznos od 34 milijuna dolara, jednaki udio povećan je i u vjetroelektrani Prairie Rose u Minnesota-i, snage 200 MW. Ova promjena povećava ukupan EGP-ov udio u vlasništvu na 75%, odnosno smanjuje GE-ov udio u vlasništvu sa 51% na 25%.

Vjetroelektrana Chisholm View u radu je od prosinca 2012. godine, a sastoji se od 140 GE-ovih vjetroagregata pojedinačne snage 1,6 MW; ima dvadesetogodišnji ugovor o otkupu električne energije s kompanijom Alabama Power.

Prairie Rose je također u radu od prosinca prošle godine, a čine je 119 GE vjetroagregata pojedinačne snage 1,68 MW. Dvadesetogodišnji ugovor o otkupu energije ima s kompanijom Xcel Energy.

 

Izvor: http://www.windpowermonthly.com/

Tags:     Enel      GE      S.A.D.      udio u vlasništvu
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?