Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Invenergy će testirati GE-ov vjetroagregat sa integriranom baterijom za skladištenje energije E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 02 Svibanj 2013 21:25

Objavljena je i prva narudžba najnovijeg GE-ovog vjetroagregata 2,5-120 – kompanija Invenergy naručila je tri jedinice u sklopu svog ugovora o kupnji 86 GE-ovih vjetroagregata za vjetroelektranu Mills County u Teksasu.

Vjetroelektrane.comVjetroagregat 2,5-120 predstavljen je u siječnju, upotrebljava tzv. industrijski internet kako bi analizirao tisuću podataka svake sekunde, što pomaže prilikom učinkovitije upotrebe energije vjetra i smanjenja pauza u radu, uz istovremenu direktnu komunikaciju s tehničarima za održavanje i nadzor. Također, ovo je prvi vjetroagregat koji upotrebljava kratkoročno skladištenje električne energije (15 do 60 minuta) pomoću integrirane Durathon baterije.

Naručeni vjetroegregati trebali bi biti postavljeni tijekom ove godine u sklopu projekta Goldthwaite Wind Energy, koji se nalazi u Teksasu i trenutno je u fazi izgradnje. Očekuje se da bi projekt trebao biti pušten u pogon krajem 2013. godine.

Kompanija Invenergy biti će među prvim proizvođačima energije koji će isprobati sve prednosti ovih vjetroagregata, čiji inteligentan sustav omogućava operaterima da unaprijed mogu računati sa električnom energijom, što kompanijama kao što je Invenergy povećava učinkovitost rada, izjavio je Keizh Longtin, generalni menadžer u GE-u.

Invenergy je najveći nezavisni proizvođač električne energije u S.A.D.-u, te je inovacija jedna od ključnih čimbenika za nastavak vodeće pozicije, izjavio je Michael Polsky, predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije. Upravo iz tog razloga iz kompanije izražavaju veliko zadovoljstvo razvojem novih tehnologija koje pomažu operaterima, te im je čast biti jedni od prvih koji će moći upotrebljavati ove GE-ove vjetroagregate.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     GE      Invenergy      Durathon baterije      industrijski internet      integrirana baterija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?