Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Gamesa testira prvi priobalni vjetroagregat E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 24 Travanj 2013 19:19

Španjolski proizvođač vjetroagregata Gamesa je prošli tjedan brodom poslao svoj prvi priobalni vjetroagregat iz Bilbaa gdje je sklopljen, na Kanarske otoke gdje će biti instaliran.

U tijeku je postavljanje ovog prototipa snage 5 MW koji će ubrzo ući u testni pogon. Sa promjerom lopatica od 128 metara ovaj vjetroagregat bi na mrežu trebao biti spojen u drugoj polovici trećeg kvartala ove godine.

Gamesa je napravila kabinu i lopatice za ovaj vjetroagregat, dok je stup napravljen u suradnji sa Daniel Alonso Group koji Gamesi radi stupove od 2007. godine.

Masa lopatica je 15 tona, a kabina ima masu od 72 tone. Još nije sigurno da li će to biti dijelovi koji će završiti u prvoj komercijalnoj vjetroelektrani iduće godine. Gamesa je najavila 5,5 MW vjetroagregat iduće godine za korištenje na kopnu i na moru. Dugoročno gledano Gamesa planira razviti vjetroagregate sa snagom od 7-8 MW.

Ovaj prototip će biti prvi priobalni vjetroagregat u Španjolskoj, a nalaziti će se na istočnoj obali Gran Canarie pokraj Arinage.

Izvor: www.renewablesinternational.net

Tags:     gamesa      španjolska      priobalni vjetraogregat      bilbao      kanarski otoci
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?