Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

E-mail
Autor Leo Jerki?   
Srijeda, 10 Travanj 2013 21:56

Španjolska vlada je odobrila iznimku na svoj moratorij za vjetroelektrane za istraživa?ki projekt kojim se testira 1,5 MW vjetroagregat sa direktnim pogonom od Goldwinda, a koji je projektirala tvrtka-k?er Goldwinda, Vensys.

Vjetroagregate proizvodi Španjolski proizvo?a? vjetroagregata Eozen. Za sada tvornica koja se nalazi u Ferreiri, Granadi proizvodi samo dva 1,5 MW vjetroagregata sa direktnim pogonom i permanentnim magnetima, i to za eksperimentalni projekt vjetroelektrane Padul ukupne snage 3 MW.

Eozen je 2005. otkupio prava za proizvodnju Vensysovih 1,5 MW vjetroagregata, a Goldwind ih je otkupio 2008. godine. Eozen je objavio da ?e vjetroagregate testirati i certificirati u Padulu, te da ponajviše planira izvoz na druga tržišta. Eozen se isto nada otvaranju Španjolskog tržišta gdje ima narudžbe za 70 MW vjetroelektrana. Tvornica u Ferreiri je proizvela samo desetak vjetroagregata koji su izvezeni u Portugal i Indiju prije nego što je vlada zamrznula poticaje za vjetroelektrane u Španjolskoj 2009. godine.

Izvor: www.windpowermonthly.com

Tags:     španjolska      moratorij      vjetroelektrnae      goldwind      vensys      eozen
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska rijeÄŤ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za po?etnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?