Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Energija vjetra potrošače u Velikoj Britaniji košta samo 10 funti godišnje E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 03 Travanj 2013 17:44

Prema članku u Guardianu, Ed Davey, glavni tajnik za energetiku i klimatske promjene Velike Britanije je izjavio da kopnene i priobalne vjetroelektrane zajedno koštaju kućanstva samo 10 funti ukupno godišnje.

Davey je dodatno izjavio da je energija vjetra potrebna za energetski miks Velike Briatnije kako bi se zaštitili od svjetskih cijena plina koje konstantno rastu. Te cijene su izvan kontrole vlade, te je analiza pokazala da strategija prijelaza na alternativne izvore kao što su obnovljivi izvori energije pomažu onima koji moraju štediti na svojim računima. U istom članku je navedeno da analiza vlade Velike Britanije pokazuje da se 85% trenutačnog prosječnog godišnjeg računa za električnu energiju (1250 funti/godišnje) ne može kontrolirati, jer ih određuje međunarodna cijena plina i električne energije, te troškovi prijenosa i mjerenja.

Greenpeaceov direktor Doug Parr je izjavio da zelena politika nije uzrok rastućih cijena računa za kućanstva, te neće biti razlog ni u budućnosti. Sa pravim investicijama, čista energija Velike Britanije će biti i jeftinija, a to se ne može reći i za plin.

Izvor: www.ewea.org

Tags:     guardian      energija vjetra      velika britanija      greenpeace
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?