Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

GE predstavio 2,5-120 vjetroagregat E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 09 Veljača 2013 10:31

General Electric (GE) je na EWEA-i u Beču predstavio vjetroagregat 2,5-120 kojeg nazivaju najefikasnijim vjetroagregatom velike snage  na svijetu.

Ovaj 2,5 MW vjetroagregat je prema riječima GE-a prvi vjetroagregat koji kombinira visoku efikasnost i snagu na lokacijama s niskom brzinom vjetra, te ima 25% veću efikasnost  i 15% veću proizvodnju energije od GE-ovog vjetroagregata 2,85-103.

GE-ov 2,5-120 vjetroagregat je prvi koji koristi Industrijski Internet koji pomaže upravljati sa varijabilnošću vjetra, te time omogućava predvidivu i upravljivu proizvodnju električne energije bez obzira na uvjete vjetra. Vjetroagregat 2,5-120 integrira spremanje energije, napredno prognoziranje proizvodnje električne energije, te je u stalnoj komunikaciji sa drugim vjetroagregatima, servisnim tehničarima i klijentima. Ova napredna tehnologija povećava proizvodnju energije, te poboljšava vrijeme servisiranja i produktivnost vjetroagregata, stvarajući time veče prihode za klijente.

Vjetroagregat 2,5-120 ima promjer lopatica od 120 metara, te mogućnost instaliranja na stupove visine čak 139 metara, čime je idealan za šumske regije u Europi i Kanadi. Prvi prototip ovog vjetroagregata će biti postavljen u Nizozemskoj idući mjesec. Ovaj vjetroagregat ima i naprednu kontrolu emisije buke, a standardna razina buke je 106 dB.

Izvor: www.ge-energy.com

Tags:     general electric      ge      vjetroagregat      efikasnost      prototip
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?