Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Siemens testira nove vjetroagregate E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 21 Siječanj 2013 23:27

Siemens je u 2013. ušao punom brzinom, te je njihov novi brod za instalaciju vjetroagregata Sea Installer  stigao u Esbjerg, Dansku odakle će nositi dva nova prototipa njihovog 6 MW vjetroagregata sa direktnim pogonom na Gunfleet Sands u Velikoj Britaniji gdje se nalazi priobalna vjetroelektrana.

Prvi prototip SWT-6.0 vjetroagregata sa promjerom rotora od 120 metara je u pogonu od svibnja 2011. u Hovsoreu u Danskoj. Siemens također testira dodatni prototip 75 metarskih lopatica u Osterildu od listopada 2012. Interes za ovim relativno laganim vjetroagregatom je već sada velik, te je sa Dong Energyjem potpisan okvirni ugovor koji uključuje instalaciju 300 velikih vjetroagregata pokraj obale Velike Britanije.

Osim što razvija nove tehnologije, Siemens paralelno koristi saznanja koja su dobili sa svojim SWT-3,6 MW vjetroagregatom, te su u prosincu postavili priobalni prototip vjetroagregata snage 4 MW koji je nastao dodatnim razvojem 3,6 MW modela. Kao i prethodnik, ovaj prototip ima promjer lopatica od 120 metara, ali se razvija model s promjerom od 130 metara. Time bi se omogućila 15% veća proizvodnja na tipičnim  priobalnim lokacijama sa brzinama vjetra od 9 do 10 m/s. Inače, Siemensovih 3,6 MW priobalnih vjetroagregata je već postavljeno više od 300, a dodatnih 1.200 je naručeno, pri čemu će sada neki klijenti moći preći i na novi model.

Sama ponuda je atraktivna jer je većina problema s ovim vjetroagregatom već rješena. Kanadski Naikun je već rezervirao 100 novih 4 MW vjetroagregata, te je potpisan okvirni sporazum za razvoj prve faze vjetroelektrane Haida Energy Field.

Izvor: www.renewablesinternational.net

Tags:     siemens      vjetroagregat      sea installer      danska      velika britanija      priobalna vjetroelektrana
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?