Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

42 MW Vestas vjetroagregata naručeno za Urugvaj E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 17 Siječanj 2013 18:53

Vestas je od kompanije Akuo Energy zaprimio narudžbu za 14 vjetroagregata, ukupne snage 42 MW, koji će biti postavljeni na vjetroelektrani Minas u Urugvaju.

V112-3.0 MWUgovor za vjetroelektranu Minas uključuje isporuku, prijevoz, postavljanje i puštanje u rad 14 vjetroagregata V112-3.0 MW, te sustav VestasOnline® Business SCADA i desetogodišnji ugovor o usluzi Active Management Output (AOM) 4000.

Usluga Active Management Output (AOM) 4000 uključuje planirana i neplanirana održavanja, što kupcima jamči pravilnosti u radu, rješavanje svih mogućih poteškoća i najbolje performanse uz otklanjanje svih mogućnosti dodatnih troškova nepredviđenih radova.

Isporuka vjetroagregata, prvih ovog tipa u Urugvaju, očekuje se u trećoj četvrtini 2013. godine, a elektrana bi trebala biti puštena u rad do kraja godine. Očekuje se da će elektrana imati godišnju proizvodnju više od 190.000 MWh, što će smanjiti emisije CO2 za oko 59.000 tona godišnje.

Kompanija Akuo Energy je privatna francuska grupacija specijalizirana za razvoj elektrana namjenjenih proizvodnji energije za industriju. Sve elektrane koje razvijaju su isključivo na obnovljive izvore energije, kao što su vjetar, sunce, voda, bioplin, biomasa i biogorivo, s time da energija vjetra čini 85% ukupnih aktivnosti ove grupacije. Između ostalih ova grupacija je aktivna i na izgradnji projekta vjetroelektrane Krnovo u Crnoj Gori.

Od 30. lipnja 2012. godine Vestas je diljem svijeta isporučio 101 vjetroagregat V112-3.0 MW, ukupnog kapaciteta 303 MW, te je zaprimio više od 3 GW narudžbi za ovaj model.

 

Izvor: http://www.vestas.com/

Tags:     Vestas      Urugvaj      V112-3.0 MW
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?