Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Tržište vjetroelektrana u Latinskoj Americi: 46 GW do 2025. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 07 Svibanj 2010 13:52

Predvođena Brazilom, od Latinske Amerike se očekuje da dosegne 46 GW ukupne instalirane snage u vjetroelektranama do 2025. s godišnjim rastom instalacija od 12,6% prema izvještaju IHS Emerging Energy Researh (EER).

Prema navedenoj studiji, Brazil će predvoditi regiju sa 31,6 GW instaliranih vjetroelektrana do 2025., a pratit će ga Meksiko sa 6,6 GW. Čile će također dodati veću količinu vjetroelektrana zbog državnih poticaja za obnovljive izvore.

Veličina tržišta Brazila, od kojeg se očekuje da će predstavljati 69% ukupno instaliranih vjetroelektrana do 2025. u Latinskoj Americi, pozicionira tu državu kao predvodnika u regiji.


libcom.org

Veličina tržišta vjetroagregata u Latinskoj Americi će narasti s nešto manje od milijardu dolara u 2009. na više od 2,2 milijarde u 2015. godini.

Meksiko ima potencijala da bude konkurentan na tržištu, ali zbog slabe političke podrške se očekuje stagniranje tog tržišta do 2020. Problema s političkom podrškom imaju i Argentina, Peru, Urugvaj i Costa Rica.

Prema studiji se očekuje da će europske tvrtke dominirati razvojem vjetroelektrana i vlasništvom u Latinskoj Americi. Ta dominacija će ipak biti kratkoročna, jer se očekuje i ulaz regionalnih igrača na tržište.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?