Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

NAREC-ove tehnologije za vjetar i energiju plime i oseke napravile korak naprijed E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 04 Prosinac 2012 16:56

NAREC koji je lociran u Velikoj Britaniji je otvorio dva nova postrojenja za razvoj priobalnih tehnologija obnovljivih izvora energije.

U postrojenje za testiranje priobalnih lopatica vjetroagregata i sustava turbina za plimu i oseku.  Postrojenja je otvorio Vojvoda od Yorka, a u njih je investirano 33,6 milijuna funti i to od Vlade Velike Britanije i Europskog regionalnog fonda za razvoj.

Andrew Mill, glavni izvršni operativac u NAREC-u je izjavio da su ova dva nova postrojenja razvili njihovi inženjeri te su napravljena kako bi pokrila tržište za testiranje novih priobalnih lopatica i prototipa turbina na plimu i oseku.  Svako postrojenje je napravljeno po najvišim standardima, te spadaju među najbolja postrojenja na svijetu u domeni priobalnih tehnologija koje koriste obnovljive izvore energije.

Oba postrojenja su projektirana i puštena u pogon za verifikaciju projekata u prirodnoj veličini, te za ubrzano testiranje glavnih komponenti. Samo postrojenje za testiranje lopatica je najveće svjetsko postrojenje otvorenog tipa koje je u komercijalnom radu, a o kojem smo pisali ovdje.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     narec      velika britanija      obnovljivi izvori energije      plima i oseka      priobalni vjetroagregat
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?