Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Predstavljen izvještaj India Wind Energy Outlook E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 01 Prosinac 2012 16:55

GWEC, IWTMA i WISE su na konferenciji Energija vjetra u Indiji 2012. objavili izvještaj India Wind Energy Outlook u kojem tvrde da bi energija vjetra uskoro mogla na godišnjoj razini instalirati 5 GW, te time pomoći u borbi protiv nestanaka električne energije.

Sam izvještaj je predstavio Ministar nove i obnovljive energije Indije Farooq Abdullah, a u njemu se pregledava stanje Indijske industrije energije vjetra, te se tvrdi da bi do 2020. Indija mogla doći do 89 GW instaliranih vjetroelektrana sa sadašnjih 18 GW. To bi privuklo oko 16,5 milijardi dolara godišnjih investicija u sektor, a i otvorilo bi se 179.000 novih poslova. Do 2030. bi ukupna snaga mogla skočiti na 191 GW.

Steve Sawyer glavni tajnik GWEC-a je izjavio da indijski sektor energije vjetra ima zrelu industriju proizvodnje i ogroman potencijal za rast. Sada im je potrebno uvesti prave poticaje na državnom i regionalnom nivou kako bi Indija postigla svoj cilj od 15% električne energije iz obnovljivih izvora energije do 2020. Energija vjetra je već troškovno konkurentna sa fosilnim gorivima u nekoliko Indijskih regija, a ta kompetitivnost će se s vremenom samo povećati. Ipak potrebna je efektivna državna energetska politika, koordinacija sa regijama, investiranje u mrežu, te stabilni poticaji kako bi se ispunio potencijal Indije, izjavio je Sawyer.

Izvor: www.gwec.net

Tags:     gwec      energija vjetra      indija      izvještaj      električna energija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?