Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Širenje oznake WindMade E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 29 Studeni 2012 11:06

WindMade, jedinstvena oznaka koja se dodijeljuje kompanijama koje u svojoj proizvodnji i radu upotrebljavaju energiju vjetra, najavljuje daljnje širenje na području obnovljivih izvora energije. Konferencija na tu temu održati će se 4. prosinca 2012. godine u Qatar National Convention Centre, Doha.

WindMadeWindMade je pokrenut 2011. godine od strane konzorcija koji uključuje: UN Global Compact, WWF, Vestas Wind Systems, Bloomberg i PWC. Niz kompanija, kao što su: Motorola, Deutsche Bank, Method, Widex i BD, prihvatilo je oznaku koja pokazuje i jamči predanost upotrebi obnovljivih izvora energije u radu i proizvodnim procesima.

Sve više kompanija u cilju ima odgovoriti na potražnju tržišta za „energetski čistim“ proizvodima. Studije pokazuju kako potrošači preferiraju kompanije koje u svojoj proizvodnji upotrebljavaju energiju iz obnovljivih izvora energije. Upravo stoga, WindMade je prepoznat kao značajna, neovisna i vjerodostojna oznaka koja pokazuje predanost kompanija obnovljivim izvorima energije. Također, pomaže potrošačima da svojim odabirom nagrade kompanije koje ulažu u klimatski povoljna rješenja.

Na konferenciji će biti više riječi o daljnjim inovacijama, dosadašnjem uspjehu oznake i kritičnoj ulozi koju potrošači i kompanije imaju u isticanju klimatskih promjena. Nova potrošačka oznaka, produžetak oznake WindMade, a koja će uključivati širi spektar obnovljivih izvora energije također će biti predstavljena na konferenciji.

Voditelj konferencije biti će Steve Sawyer, glavni tajnik GWEC-a i predsjednik WindMade, a predavanja će održati: Lila Karbassi, UN Global Compact, Adnan Amin, IRENA, Samantha Smith, WWF International, Morten Albaek, WindMade.

Prijenos konferencije u živo biti će moguće pratiti na linku: LINK

Tags:     WindMade      oznaka      GWEC      WWF      konferencija      proizvodi
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?