Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Bloomberg dobio certifikat WindMade E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 09 Listopad 2012 18:40

Bloomberg je prva novinarska organizacija koja je primila certifikat WindMade za svoje djelovanje u Sjedinjenim Američkim Državama.

WindMadeCertifikat WindMade je svjetski priznata oznaka koja se dodijeljuje kompanijama koje u svom radu upotrebljavaju energiju vjetra ili neki drugi oblik obnovljivog izvora energije, a podupiru ga UN Global Compact i WWF.

Da bi neka kompanija dobila WindMade certifikat u svojoj ukupnoj potrošnji električne energije mora imati najmanje 25% energije iz energije vjetra. Bloomberg-ov odjel u S.A.D.-u, međutim, upotrebljava čak 58% električne energije koja je proizvedena iz energije vjetra, te dodatnih 25% energije iz biomase.

Certifikat pokazuje odlučnost kompanije Bloomberg u upotrebi obnovljivih izvora energije, te omogućuje korisnicima odabir kompanija koje se zalažu za čistu, obnovljivu energiju. Primitak ovog certifikata logičan je korak kompanije koja želi pokazati svoju obvezu i privrženost ovom vrlo važnom standardu, izjavio je Curtis Ravenel, direktor za održivost u Bloomberg-u.

Sa više od 15, 000 zaposlenika na 192 lokacije diljem svijeta, Bloomberg prepoznaje utjecaj stakleničkih plinova na okoliš, te socijalan i gospodarski aspekt, kao i obvezu da provede daljnje akcije smanjenja potrošnje, poticanja kupovine proizvoda i usluga koji su vezani za obnovljive izvore energije, pomaganja postavljanja budućih standarda, te promocije čistih tehnologija.

 

Izvor: http://www.windmade.org/

Tags:     WindMade      Bloomberg      certifikat
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?