Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

E-mail
Autor Leo Jerki?   
ÄŚetvrtak, 04 Listopad 2012 17:43

Statoil i Statkraft su sura?ivali na ovom projektu u Velikoj Britaniji, koji je vrijedan 1 milijardu funti, a svaka tvrtka ima 50% udjela u vjetroelektrani.

Sheringham Shoal se rasprostire na 35 kilometara kavadratnih te se sastoji od 88 vjetroagregata ?ija je ukupna snaga 317 MW. Godišnja proizvodnja bi trebala iznositi 1,1 TWh što je dovoljno za snabdijevanje 220.000 ku?anstava u Velikoj Britaniji.

Ova priobalna vjetroelektrana je službeno otvorena od strane Princa Haakona iz Norveške i Energetskog tajnika Velike Britanije Eda Daveya. Sama vjetroelektrana je u vlasništvu tvrtke Scira Offshore Energy Limited koja je u 50-50% vlasništvu Statoila i Statkrafta.

Na vjetroelektrani je trenuta?no zaposleno 60 lokalnih stanovnika na puno radno vrijeme, a koji se brinu o pogonu i održavanju vjetroelektrane. S ovom vjetroelektranom Velika Britanija ima više od 2,5 GW priobalnih vjetroelektrana u pogonu.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     priobalna vjetroelektrana      sheringham shoal      vjetroagregat      statkraft      statoil      velika britanija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska rijeÄŤ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za po?etnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?