Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Francuska vlada priprema 1 GW tender za priobalne vjetroelektrane E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 24 Rujan 2012 20:26

Francuska vlada bi krajem godine trebala objaviti tender za priobalne vjetroelektrane ukupne snage od 1 GW.

Tu informaciju je objavio Premijer Jean-Marc Ayrault prošli vikend, a cilj ovog tendera je ubrzati razvoj obnovljivih izvora energije u Francuskoj. Bivša vlada je objavila tendere za 2 GW u travnju, a ovaj novi tender je samo drugi dio početne ponude. Puna druga runda tendera bi trebala biti lansirana iduće godine. Francusko udruženje za energiju vjetra je pozdravilo ovu vijest, ali je i izjavilo da vlada što prije treba pripremiti i treću rundu za 3 GW, kako bi do 2020. postigla svoje ciljeve od 6 GW priobalnih vjetroelektrana.

Udruženje je pozdravilo i druge mjere vlade koje uključuju pojednostavljenu administrativnu proceduru što se tiče sektora vjetra i fotonapona i stabilan pravni okvir za obnovljive.  Ipak udruženje nije zadovoljno što vlada nije reagirala na odluku kada je administrativni sud tražio od Europskog suda za pravdu da ocijeni da li je poticajna cijena za kopnene vjetroelektrane oblik državne pomoći. Zbog te odluke je više od 1.000 poslova ugroženo i cijeli sektor trenutačno stoji dok se to ne riješi.

Predsjednik Hollande je tokom konferencije pozvao na veće smanjenje emisija CO2 i to 40% do 2030., odnosno 60% do 2040. Hollande je također potvrdio  da želi smanjiti udio nuklearne energije u energetskom miksu sa 75% na 50% do 2025.

Izvor: http://blog.ewea.org

Tags:     francuska      priobalna vjetroelektrana      tender      vlada      hollande
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?