Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Kjaer najavio odlazak, EWEA traži novog izvršnog direktora E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 04 Rujan 2012 20:58

Trenutni glavni izvršni direktor udruženja EWEA najavio je svoj odlazak, koji će uslijediti u travnju 2013. godine, te je objavljen natječaj za novog izvršnog direktora.

Christian KjaerPrije nego što je došao u EWEA-u Christian Kjaer radio je za dansko Udruženje industrije energije vjetra (Danish Wind Industry Association) i za danske novine Berlingske Tidende. Od 2003. do 2006. godine radio je u EWEA-i kao direktor za politiku, da bi 2006. godine postao glavni izvršni direktor.

Nakon jedanaest godina u EWEA-i Kajer smatra da je vrijeme za nešto novo. U svojem obraćanju javnosti istaknuo je kako je to u potpunosti njegova odluka, a ranom najavom odlaska želi osigurati da se EWEA i njeni djelatnici u potpunosti pripreme za njegov odlazak. Kjaer je naglasio kako mu je bilo veliko zadovoljstvo i privilegija biti glavnim izvršnim direktorom ovog udruženja; smatra to najboljim poslom na svijetu, te je beskrajno zahvalan podršci koju je uvijek imao od strane predsjednika EWEA-e, Arthourosa Zervosa, odbora i samih zaposlenika.

Christian Kjaer transformirao je EWEA-u iz jednog malog udruženja u vjerojatno najrespektabilnije udruženje za obnovljive izvore energije na svijetu, te svakako nejrespektabilnije udruženje te vrste u Brusselu. Inzistirao je na najvišim standardima, što se odražava u svemu iza čega EWEA danas stoji – istraživanjima, publikacijama, snažnoj komunikaciji, učinkovitom širenju i događajima izuzetne kvalitete. Biti će ga teško slijediti, no svojem naslijedniku ostavlja izuzetno udruženje, izjavio je Arthouros Zervos.

Natječaj za radno mjesto glavnog izvršnog direktora EWEA je objavila na svojim web stranicama, te se nada da bi prve sastanke mogla održati krajem ove godine omogućivši na taj način novom glavnom izvršnom direktoru dovoljno vremena za rad i suradnju s Kjaerom.

 

Izvor: http://www.ewea.org/

Tags:
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?