Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Započela izgradnja priobalne vjetroelektrane Meerwind u Njemačkoj E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 09 Kolovoz 2012 15:54

Započela je izgradnja projekta Meerwind Süd and Ost Offshore Wind Farms, ukupne vrijednosti 1,3 milijarde eura, koji se nalazi u njemačkom dijelu Sjevernog mora.

Vjetroelektrane.comVjetroelektrana ukupne snage 288 MW će se sastojati od 80 Siemens-ovih vjetroagregata snage 3,6 MW (SWT-3.6-120). Prva faza izgradnje uključuje pripremu morskog tla i postavljanje 80 temelja za stupove, što će izvoditi kompanija Seajacks.

Nakon postavljanja stupova i zaštite temelja, početkom 2013. godine, kompanije Siemens i Seajacks postaviti će vjetroegregate koji će se nalaziti na površini od 42 km2, na dubini vode od 22 do 26 metara.

Iako se svi određeni rokovi mogu promijeniti zbog vremenskih uvijeta, projekt bi trebao biti gotov i pušten u pogon 2013. godine, a očekuje se da će proizvoditi dovoljno električne energije za napajanje 360.000 kućanstava, što će pomoći Njemačkoj u smanjenju oko milijun tona emisija stakleničkih plinova godišnje.

Vjetroelektrana je u vlasništvu kompanije WindMW GmbH, konzorciju svjetske investicijske tvrtke Blackstone i kompanije Windland Energieerzeugungs GmbH, a financirana je kroz program KfW offshore wind programme.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Njemačka      offshore      priobalje      Meerwind      Siemens
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?