Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Prodaja GE vjetroagregata pala za 37% E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 26 Srpanj 2012 21:17

U drugoj četvrtini 2012. godine kompanija General Electric prodala je 37% manje vjetroagregata u odnosu na isto razdoblje prošle godine. No, u istoj četvrtini isporučili su 726 vjetroagregata, što je više nego dvostruko više u odnosu na razdoblje od travnja do lipnja 2011. godine.

Najveći američki proizvođač vjetroagregata u svojem izvješću za drugu četvrtinu ove godine ističe da je ovakav pad rezultat nesigurnosti produživanja PTC (Production Tax Credit) kredita, koji ističe 31. prosinca ove godine.

Svi američki proizvođači vjetroagregata zabilježili su pad prodaje, dok su, zbog ubrzanih završavanja projekata do kraja godine, isporuke porasle.

Na konferenciji održanoj 20. lipnja potpredsjednik Keith Sherin izjavo je da će u drugoj polovini 2012. godine GE isporučiti između 1800 i 2000 vjetroagregata, što je gotovo jednako ukupnoj isporuci ostvarenoj prošle godine.

Kao odgovor na situaciju vezanu uz PTC kredit, gotovo svi proizvođači povećali su svoju prodaju izvan S.A.D.-a, a GE je, sukladno tome, sklopio ugovore za isporuku vjetroagregata u državama kao što su Brazil, Kanada, Australija i Turska.

 

Izvor: http://www.windpowermonthly.com/

Tags:     GE      S.A.D.      isporuka vjetroagregata      2012
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?