Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Siemens osigurao isporuku 1,8 GW vjetroagregata E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 20 Srpanj 2012 10:28

Kompanija Dong Energy potpisala je ugovor sa Siemens-om o isporuci i održavanju vjetroagregata ukupne snage 1,8 GW.

Ugovor uključuje 300 vjetroagregata snage 6 MW koje Dong Energy planira instalirati u sklopu vjetroelektrane na moru u Ujedinjenom Kraljevstvu u razdoblju između 2014. i 2017. godine. Najnoviji vjetroagregat sa direktnim pogonom ima lopatice dužine 75 metara, što ih čini trenutno najduljim lopaticama na svijetu, i rotor promjera 154 m.

Siemens lopatica duljine 75 m

Carsten Krogsgaard Thomsen, izvršni direktor u Dong, smatra kako će ovaj ugovor omogućiti kompaniji da 2014. godine instalira značajno veće vjetroagregate od onih koje koriste danas.

U sklopu ugovora stoji da će Siemens dizajnirati, proizvesti, isporučiti, postaviti i održavati vjetroagregate na moru pojedinačne snage 6 MW. Ovisno o ukupnom iznosu biti će dogovoreno i jamstvo na proizvod i performanse, a Dong se obvezao plaćati određenu kaznu ukoliko projekt ne bude realiziran prema planu.

Dong i Siemens već su ostvarili dugoročnu suradnju nakon što su 2009. godine potpisali ugovor za projekte ukupne snage 1,8 GW, koji su uključivali 500 Siemens-ovih vjetroagregata snage 3,6 MW. Trenutno rade na projektima na moru ukupnog kapaciteta 2 GW, koji uključuju Lincs, London Array i West of Duddon Sands u Ujedinjenom Kraljevstvu, Borkum Riffgrund 1 u Njemačkoj i Anholt u Danskoj. Osim toga, Dong je najavio instalirati dva vjetroagregata snage 6 MW na lokaciju za ispitivanje na moru – Gunfleet Sands.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Dong Energy      Siemens      offshore      6 MW      2014.      Ujedinjeno Kraljevstvo
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?