Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

Predavanje: Transmission Expansion Planning of Systems with Increasing Wind Power Integration E-mail
Autor Edo Jerkić   
Nedjelja, 25 Studeni 2012 19:19

U organizaciji Odjela za obrazovanje i Odjela za elektroenergetiku Hrvatske Sekcije IEEE prošli utorak održano je predavanje pod naslovom: "Transmission Expansion Planning of Systems with Increasing Wind Power Integration". Ili u prijevodu "Planiranje proširenja elektroenergetskog sustava sa povećanim udjelom integracije vjetroelektrana".

Više...
 
Energetska neovisnost - otok Lošinj E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 08 Studeni 2012 11:32

U prethodnom članku predstavili smo ideju otoka Mljeta kao energetski neovisnog otoka, a u ovom članku istu ideju prenosimo na otok Lošinj koji na površini od 223 km2 ima 8388 stanovnika. Članak se u potpunosti temelji na diplomskom radu Planiranje energetskog sustava otoka Lošinja primjenom RenewIslands metodologije, kojeg je izradio Boris Hemetek.

Više...
 
Energetska neovisnost - otok Mljet E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 17 Listopad 2012 20:56

Otok Mljet jedan je od nekoliko naših otoka na kojima se želi provesti ideja energetski neovisnog otoka. Iako je do danas jako malo toga po tom pitanju učinjeno, predstavljamo vam ideju i razrađene scenarije prema kojima bi Mljet mogao postati elektroenergetski neovisan otok, kao što su to danski Samso ili španjolski El Hierro. Ovaj članak nastavak je članka Energetska neovisnost - otoci #2: Mljet za one koji žele znati više detalja.

Više...
 
Varijacije u proizvodnji vjetroelektrana, očekivanja i postignuća E-mail
Autor Edo Jerkić   
Srijeda, 30 Svibanj 2012 19:29

U Opatiji je u ponedjeljak 21.5. održan seminar pod naslovom "Povećanje udjela promjenjivih obnovljivih izvora električne energije u proizvodnom sustavu Republike Hrvatske, s naglaskom na velike vjetroelektrane", koji smo i najavili. Svoje viđenje ovoga problema iznijeli su Goran Majstrović sa Energetskog instituta Hrvoje Požar, Ranko Goić sa FESB-a u Splitu i Marko Lovrić, zamjenik direktora HEP-OPS-a. Autori seminara su kroz predavanja iznijeli svoja stajališta, utemeljena na vlastitom iskustvu i znanstveno-istraživačkom radu, s ciljem sučeljavanja različitih stavova prisutnih autora i sudionika seminara, o aspektima integracije većeg udjela promjenjivih obnovljivih izvora električne energije u elektroenergetsku mrežu Hrvatske. U nastavku vam donosimo kompletni rad/prezentaciju dr.sc. Gorana Majstrovića, kao i točke oko kojih se većina sudionika seminara složila, nakon što smo neki dan objavili i rad dr.sc. Ranka Goića.

Više...
 
Tehničke i ekonomske pretpostavke za visoku razinu integracije vjetroelektrana u elektroenergetski sustav Hrvatske E-mail
Autor Edo Jerkić   
Ponedjeljak, 28 Svibanj 2012 09:29

U Opatiji je u ponedjeljak 21.5. održan seminar pod naslovom "Povećanje udjela promjenjivih obnovljivih izvora električne energije u proizvodnom sustavu Republike Hrvatske, s naglaskom na velike vjetroelektrane", koji smo i najavili. Svoje viđenje ovoga problema iznijeli su Goran Majstrović sa Energetskog instituta Hrvoje Požar, Ranko Goić sa FESB-a u Splitu i Marko Lovrić, zamjenik direktora HEP-OPS-a. Autori seminara su kroz predavanja iznijeli svoja stajališta, utemeljena na vlastitom iskustvu i znanstveno-istraživačkom radu, s ciljem sučeljavanja različitih stavova prisutnih autora i sudionika seminara, o aspektima integracije većeg udjela promjenjivih obnovljivih izvora električne energije u elektroenergetsku mrežu Hrvatske. U nastavku vam donosimo kompletni rad/prezentaciju dr.sc. Ranka Goića.

Više...
 
Problematika integracije vjetroelektrana u elektroenergetski sustav Hrvatske E-mail
Autor Edo Jerkić   
Srijeda, 21 Ožujak 2012 02:09

Kako smo i najavili jučer je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održano predavanje pod nazivom “Problematika integracije vjetroelektrana u elektroenergetski sustav Hrvatske”. Predavanje su organizirali Odjel za elektroenergetiku i Odjel za obrazovanje IEEE-a, a održao ga je Marko Lovrić, pomoćnik direktora HEP–OPS-a.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 » > Kraj >>

Stranica 1 od 2

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?