Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Ministar Vrdoljak otvorio gradilište vjetroelektrane Jelinak E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 28 Lipanj 2012 18:17

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak je jučer u poslijepodnevnim satima polaganjem kamena temeljca otvorio građevinske radove za vjetroelektranu Jelinak koja se nalazi na istoimenom brdu u zaleđu grada Trogira.

Vjetroelektrana Jelinak će se sastojati od 20 vjetroagregata čija je ukupna snaga 30 MW, te će električnom energijom opskrbljivati otprilike 30.000 kućanstava.  Unatoč napisima na nekoliko portala da će to biti najveća vjetroelektrana u Hrvatskoj nakon što bude izgrađena, ta informacija je u potpunosti netočna, pošto vjetroelektrana Vrataruša koja je u pogonu već dulje vrijeme ima ukupnu snagu od 42 MW. Vjetroelektrana Jelinak bi trebala koštati 45 milijuna eura, a koristiti će Accionine vlastite vjetroagregate.

Investitor u ovaj projekt je španjolska tvrtka Acciona Energia koja je vlasnik splitske tvrtke EHN d.o.o. Mirko Tunjić, direktor splitske tvrtke EHN d.o.o,  je izjavio da osim ove vjetroelektrane radi na dobivanju dozvola za još tri vjetroelektrane na području Splitsko-dalmatinske županije u koje bi se investiralo 180 do 190 milijuna eura.

Tags:     vrdoljak      jelinak      vjetroelektrana      gradilište      vjetroagregat      vrataruša      acciona energia
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?