Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Objavljen tender za VE Podveležje E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 26 Travanj 2011 17:34

Elektroprivreda BiH je objavila javni natječaj u službenom glasniku Bosne i Hercegovine 04.04.2011. za izgradnju Vjetroelektrane Podveležje.

Procijenjena snaga projekta je 32 - 48 MW, odnosno 16 vjetroagregata snage između 2 i 3 MW, a natječaj zahtjeva ponude po principu ključ u ruke za projektiranje, izgradnju i puštanje u pogon vjetroelektrane. Gradnja se predviđa iduće godine, a prva dva vjetroagregata bi trebala biti postavljena još i ove godine. Rok za prijem ponuda je 30.5.2011 do 12:00 sati, a otvaranje istih je u 13:00 u Sarajevu u prostorijama JP EP BiH.

Inače, VE Podveležje bi s ovime mogla postati prva izgrađena vjetroelektrana u BiH. Također je predmetna vjetroelektrana jedan od tri projekta koji su dio Seewind projekta Europske Unije (uz VE Rudine u Hrvatskoj i VE Vlasinu u Srbiji), a u kojem se na tri odabrane lokacije na Balkanu izučavaju modeli strujanja vjetra i pokušava ustanoviti najbolji način mjerenja vjetra i modeliranja istoga na kompleksnim terenima kakvi su uobičajenu za našu regiju. Testiraju se i mjerenja na kompleksnim lokacijama sa SODAR-om i LIDAR-om.

Više o Seewind projektu pogledajte na web stranicama projekta. A detalje tendera možete pronaći u Službenom listu BiH.

Tags:     podveležje      vjetroelektrana      vjetroagregat      bosna i hercegovina      tender      seewind
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?