Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Vinodolska općina uvrstila vjetroelektrane u prostorni plan E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 27 Travanj 2015 12:11

Nakon šest mjeseci rasprava, vijećnici Vinodolske općine digli su ruke za vjetroelektrane. Ključna su bila tri glasa HNS-ovih vijećnika koji su na prošloj sjednici bili protiv prostornog plana kojim se tek otvara mogućnost da se na području Vinodolske općine izgrade vjetroelektrane i investira više od milijardu eura u obnovljive izvore energije.

Preokret se očito dogodio uoči sjednice. Općinska vlast prihvatila je prijedlog HNS-a da se prva sredstva dobivena od vjetroelektrana usmjere u šest projekata koje je HNS označio značajnima za Vinodolsku općinu.

Radi se o gradnji dječjih igrališta u Bribiru, Triblju i Driveniku, razmatranju mogućnosti otkupa kompleksa Kamensko u Grižanama i stavljanje u funkciju, uređenje centra Triblja po detaljnom planu uređenja, pripremi za gradnju dvorane na postojećem boćalištu u Driveniku, rješavanje led rasvjete na cijelom području Vinodolske općine te sanacija nerazvrstanih prometnica na cjelokupnom području općine uz angažiranje vijećnika HNS-a i mjesnih odbora.

Tako je nakon sjednica i sjednica, najavljenog i propalog referenduma, prijetnje investitora da će odustati od svega, Vijeće Vinodolske općine napokon otvorilo prostor za vjetroelektrane.

Podsjetimo da je ukupna investicija 1,1 milijardu eura. Investicija u vjetroelektranu na lokaciji Zebar stoji 40 milijuna eura, a na lokaciji Kavranica 50 milijuna eura. Solarne elektrane Lučac i Mahavica vrijedne su 40 milijuna eura. Najveća su ulaganja u reverzibilnu hidroelektranu koja iznose 987 milijuna eura.

Izvor: www.novilist.hr

Tags:     novi vinodolski      sjednica      vjetroelektrane      prostorni plan      obnovljivi izvori energije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?