Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vestas prodaje tvornicu stupova kineskom Titanu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 21 Lipanj 2012 08:44

Vestas će prodati tvornicu stupova za vjetroagregate kineskom proizvođaču stupova Titan Wind Energy. Takav ugovor trebao bi spasiti tvornicu od potpunog zatvaranja.

Potpisan u utorak, ugovor je rezultat odluke danske kompanije da zatvori tvornicu i time smanji svoje troškove. Vestas još nije zaključio točnu vrijednost prodaje, no poznato je da će većina od 120 zaposlenika ostati na svojim radnim mjestima.

Ugovor još čeka odobrenje kineskih vlasti, koje bi trebalo biti uskoro zaključeno, smatraju u Vestasu. Nakon odobrenja kompanija će u rujnu prenijeti vlasništvo Titanu.

Zbog vodeće pozicije u industriji energije vjetra i odličnih objekata za isporuku velikih vjetroagregata, uglavnom namijenjenih za rad na moru, tvornica u Verdeu je idealno smještena za daljnje širenje poslovanja kompanije Titan Wind Energy, tvrdi Vestas.

Titan, koji je inače jedan od Vestasovih dobavljača, se nada de će preuzimanje ove tvornice pomoći utvrđivanju položaja u Europi, za koju smatraju da je najobećavajuća regija kada je riječ o iskorištavanju energije vjetra na moru.

Yan Junxu, izvršni direktor Titan Wind Energy-a, smatra kako preuzimanje ove tvornice povećava mogućnosti za širenje na svjetskoj razini. Lokacija Verde je optimalna jer je Danska glavno središte industrije energije vjetra, a Europa je regija koja najviše obećava kada je riječ o razvoju energije vjetra na moru.

Prodaja je najavljena nekoliko dana prije dolaska kineskog predsjednika Hu Jintao u Dansku. U sklopu posjeta Danskoj, za petak je najavljeno i potpisivanje sporazuma o suradnji između ovih dviju kompanija, a u ponedjeljak bi predsjednik trebao posjetiti tvornicu.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Vestas      Titan      kina      offshore      prodaja tvornice
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?