Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vlada Velike Britanije predviđa da će obnovljivi izvori energije smanjiti račune za električnu energiju E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 30 Svibanj 2012 22:02

Predviđanje koliko će kućanstava plaćati električnu energiju u budućnosti nikad nije lagan posao za vladu, pogotovo u teška vremena kao što su sada, još kad se uzme u obzir da će svojom politikom kratkoročno povisiti cijenu električne energije.

Ipak, vlada Velike Britanije je ovaj tjedan objavila prijedlog novog zakona za energiju kojim daje podršku obnovljivim izvorima energija, uključujući posebno vjetroelektranama, te ujedno tvrde da će te mjere smanjiti potrošačku cijenu električne energije.

Ovaj zakon bi trebao smanjiti račune za električnu energiju od 2013., a ukupno bi se do 2020. smanjila potrošnja na grijanje i električnu energiju za 7%, što bi bilo oko 116 € na razini kućanstva godišnje, u usporedbi sa postojećim zakonom.

Škotska vlada, koja planira ostvariti 100% električne energije iz OIE do 2020. je pozdravila ovaj zakon kojim se pojačava podrška obnovljivim izvorima. Fergus Ewing, Škotski ministar energetike je izjavio da je iznimno važno da reforme pošalju jasan signal industriji obnovljivih izvora o načinu podrške koje će dobiti,  i da OIE ne smije izgubiti poticaje u korist nuklearne energije. Ed Davey, državni tajnik za energiju Velike Britanije je pak izjavio da nije u državnom interesu ostaviti električno tržište u sadašnjem stanju, te da je potrebno investirati u energetsku infrastrukturu na način da se onemogući prestanak isporuke energije, a da računi ostanu na istoj razini kao sada i da zrak ostane čist.

Izvor: http://blog.ewea.org

Tags:     velika britanija      električna energija      vlada      obnovljivi izvori energije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?