Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Lokacija za ispitivanje Jenneby spremna za otvorenje E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 11 Svibanj 2012 13:58

Lokacija za ispitivanje vjetroagregata Jenneby biti će jedina neovisna takva lokacija u njemačkom području Schleswig-Holstein. Centar su razvile kompanije GL Garrad-Hassan, GEO (Gesellschaft für Energie und Oekologie GmbH) i Bürgerwindpark Janneby e.G.

Lokaciji je nedavno izdana dozvola za građenje, te bi ispitivanja mogla započeti krajem ove godine, što bi označilo povratak nezavisnih ustanova za ispitivanje u Schleswig-Holstein nakon obustave u devedesetim godinama.

Janneby je osmišljen za procjenu novih prototipa vjetroagregata za kopno i more. Ispitivanja su važan dio procjene za dobivanje certifikata za nove proizvode. Na lokaciji postoji osam temelja za testiranje koji podliježu klasifikaciji IEC Class II. Prosječna godišnja brzina vjetra na lokaciji je 7,1 m/s na visini od 100 m, a ispitna faza može trajati do pet godina za vjetroagregate do visine od 150 m.

Proizvođači koji će koristiti ovu lokaciju imati će pristup raznim uslugama GL Garrad-Hassan-a, uključujući mjerenja vjetra, buke, performansi snage, opterećenja, kvalitete snage i LVRT-a. Uz to, postoje planovi za lokaciju na kojoj će se vršiti LiDAR ispitivanja.

U ovoj rastućoj industriji nezavisna ispitivanja i mjerenja ključna su za povećanje pouzdanosti, učinkovitosti i boljih performansi vjetroagregata, kako kod postojećih vjetroagregata, tako i kod novih rješenja.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Njemačka      ispitivanje      mjerenja      LiDAR
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?