Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

UK Crown Estate ponuditi će nove lokacije u dubokim vodama E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 26 Travanj 2012 22:42

The Crown Estate, koji nadzire teritorijalne vode Ujedinjenog Kraljevstva, uskoro bi trebao objaviti planove za otvaranje novih lokacija za ispitivanje u dubokim vodama u Sjevernom moru.

Detalji o lokacijama namjenjenim za demonstracijske projekte trebali bi biti objavljeni u rujnu, a dio su studije Ujedinjenog Kraljevstva o smanjenju cijene energije vezano za iskorištavanje energije vjetra na moru.

Takav potez omogućiti će daljnji razvoj plutajućih vjetroagregata, na čemu rade Siemens i Statoil (Hywind), i Vestas i EDP (WindFloat).

Donošenje ove odluke rezultat je sporazuma između Sjedinjenih američkih država i Ujedinjenog Kraljevstva o suradnji na razvoju plutajućih platformi. Sporazum je potpisan ovaj tjedan u Londonu na sastanku ministara - Clean Energy Ministerial.

U listopadu prošle godine, Institut za energetske tehnologije Ujedinjenog Kraljevstva (ETI) uložio je 28,7 milijuna eura u pilot projekt plutajućeg vjetroagregata, a prije demonstriranja projekta 2016. godine potrebno je prikupiti dodatne investicije od drugih partnera. ETI planira dizajnirati, konstruirati i postaviti prototip u području relativno blizu obale, gdje brzine vjetra dosežu 10 m/s na dubini vode od 60 do 100 metara.

David Clarke, glavni izvršni direktor u ETI, smatra kako za plutajuće vjetroagregate, koji bi se mogli razviti u Ujedninjenom Kraljevstvu, postoji zadovoljavajuće svjetsko tržište.

 

Izvor: http://www.windpowermonthly.com/

Tags:     Offshore      plutajući vjetroagregati      Hywind      WindFloat      ETI      UK
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?