Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Katalonija planira upeterostručiti instaliranu snagu vjetroelektrana do 2020. godine E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 26 Travanj 2012 22:18

Regionalna vlada Katalonije predstavila je nacrt energetskog plana prema kojemu bi do 2020. godine postavila 4 GW novih vjetroelektrana, uključujući i 500 MW vjetroelektrana na moru.

Plan koji je predstavljen strankama i industrijskim konzultantima bi trebao upeterostručiti postojeće kapacitete koji bi tada iznosili 5 GW.

Kako bi ostvarila taj cilj, vlada poziva na izradu nove karte vjetra koja će identificirati izvore energije vjetra i prikazati karakteristike okoliša na različitim lokacijama u Kataloniji.

Dio plana je i otvaranje 70.000 novih radnih mjesta, od kojih 38.000 radnih mjesta čine mjesta na području energetske učinkovitosti, glavnog „stupa“ ovog plana.

No, postoji i jedna prepreka. Ovaj plan, kao i planovi drugih španjolskih regija vezani za energiju vjetra ovise o promjeni vladinog trogodišnjeg zamrzavanja poticaja nakon 2012. godine. Glasine kažu da vlada planira produžiti zamrzavanje i iza 2015. godine. Takva odluka imala bi minimalan utjecaj na plan Katalonije koja većinu novih kapaciteta, 2,5 GW ukupno, planira postaviti u razdoblju između 2015. i 2020. godine.

 

Izvor: http://www.windpowermonthly.com/

Tags:     Španjolska      Katalonija      2015      2020      novi kapaciteti
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?