Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Više energije vjetra i poboljšanja u električnoj mreži mogu pomoći u borbi protiv teških vremenskih uvjeta E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 11 Veljača 2012 16:58

Rusija je zbog teških vremenskih uvjeta ponovno smanjila isporuku prirodnog plina u neke dijelove Europe, te su time ponovno u prvi plan izašli problemi Europe sa korištenjem uvoznog prirodnog plina.

Europski političari ne mogu naravno ništa napraviti u vezi sa polarno hladnim vremenom zadnjih par tjedana koje je zahvatilo cijelu Europu, ali mogu ubrzati postupak dobivanja dozvola, olakšati financiranje, te poboljšati političke okvire kako bi omogućili veću količinu proizvodnje električne energije iz domaćih izvora odnosno iz obnovljivih izvora energije.

Prema podatcima Rusija je isporuku plina za Njemačku i Italiju smanjila za 24%, a za Austriju, Bugarsku, Grčku i Tursku i do 30%. Cijena plina je u Njemačkoj i Nizozemskoj skočila 18%. Isto tako bi Europski političari trebali nadograditi i proširiti elektroenergetsku mrežu kako bi mreža mogla primiti što više električne energije iz OIE.

EWEA je prošli tjedan objavila da je energija vjetra pokrila 26% godišnjih potreba za električnom energijom u Danskoj, i 16% u Portugalu i Španjolskoj. ENTSO-E (Europska mreža operatora prijenosnog sustava električne energije) također podržava pojačanje električne mreže kako bi u slučaju ekstremnih uvjeta kao što su sada rizici za prijenos električne energije bili manji i kako bi se lakše akomodirali novi izvori električne energije (odnosno obnovljivi izvori energije) u energetskom miksu.

Izvor: http://blog.ewea.org

Tags:     rusija      europa      obnovljivi izvori energije      prirodni plin      energija vjetra
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?