Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vestasov uspješan kraj godine E-mail
Autor Iva Zelenko   
Subota, 31 Prosinac 2011 15:20

Vodeći svjetski proizvođač vjetroagregata, Vestas, na samom kraju ove godine zaprimio je nekoliko narudžbi i zaključio nekoliko velikih ugovora, što najavljuje kontinuiran rast i razvoj i u 2012. godini.

VestasNarudžba za 17 vjetroagregata V112-3.0 MW za Poljsku privlači pažnju zbog činjenice da detalji o naručitelju, samom projektu i lokaciji nisu još poznati. Ugovor uključuje isporuku, postavljanje, puštanje u pogon, te dvanaestogodišnju uslugu održavanja uz Vestas-ovo rješenje AOM 5000. Početak isporuke očekuje se u trećoj četvrtini 2012. godine, a sam projekt bi trebao biti gotov do kraja 2012. godine.

Kompanija EDF Energies Nouvelles predala je Vestas-u dvije narudžbe. Jedna je za 19 vjetroagregata V90-2.0 MW za vjetroelektranu Gargano u Italiji, a druga narudžba je za 12 vjetroagregata V90-2.0 MW za vjetroelektranu Eckolstädt u Njemačkoj. Ugovor za talijansku vjetroelektranu uključuje isporuku, postavljanje, puštanje u rad te Vestas-ova rješenja Vestas Online® Business SCADA i AOM 4000, a isporuka se očekuje u lipnju 2012. godine. Ugovor za Njemačku istovjetan je ugovoru za talijansku vjetroelektranu, a isporuka se očekuje u kolovozu 2012. godine.

18 vjetroagregata V90-3.0 MW naručeno je za vjetroelektranu u Ujedinjenom Kraljevstvu, no naručitelj i točna lokacija još nisu dostupni javnosti. Isporuka, postavljanje, puštanje u rad i održavanje uključeni su u ugovoru, a isporuka vjetroegregata trebala bi biti dovršena početkom 2013. godine. Očekuje se da će proizvodnja ove elektrane biti dostatna za 27.600 kućanstava u Britaniji.

Francuski developer projekata obnovljivih izvora energije, kompanija VSB Energies Nouvelles, naručila je osam vjetroagregata V112-3.0 MW za vjetroelektranu Greenville u francuskoj regiji Centre. Ugovor uključuje isporuku, postavljanje, puštanje u rad, te desetogodišnje održavanje uz AOM 4000. Isporuka vjetroagregata očekuje se u zadnjoj četvrtini 2012. godine, a sam projekt trebao bi biti dovršen do kraja 2012. godine.

Narudžba od konzorcija kojeg čine Arise Windpower AB i Platina Partners Ltd. se odnosi na dodatna 23 vjetroagregata V112-3.0 MW za vjetroelektranu Jädraås u Švedskoj. Vestas je početkom listopada za tu vjetroelektranu dobio narudžbu od 43 vjetroagregata, pa se isporuka svih 66 vjetroagregata očekuje do početka 2013. godine. Ugovor za ove vjetroagregate uključuje isporuku, postavljanje, puštanje u rad, te petnaestogodišnje održavanje uz AOM rješenje. Vjetroelektrana Jädraås biti će najveća vjetroelektrana na sjeveru Europe uz procjenjenu proizvodnju od 570 GWh električne energije.

Kompanija Zorlu Energy Pakistan Ltd. predala je Vestas-u narudžbu za 28 vjetroagregata V90-1.8 MW za prvu vjetroelektranu u Pakistanu. Vjetroelektrana Nooriabad nalaziti će se u regiji Jimphir, a njezin ukupan kapacitet iznositi će 50,4 MW. Osim isporuke, postavljanja, puštanja u rad i nadzora ugovor uključuje i Vestas-ov sustav VestasOnline® Business SCADA. Isporuka vjetroagregata trebala bi započeti u prvoj polovini 2012. godine, a projekt bi trebao biti dovršen krajem godine.

Najveća narudžba odnosi se na 254 MW vjetroagregata V100-2.0 MW za projekte Campos dos Ventos i Sao Benedito u Brazilu. Naručitelj ovih 127 vjetroagregata je kompanija CPFL Renovaveis, a ugovor uključuje isporuku, postavljanje, puštanje u rad, te sustav VestasOnline® Business SCADA i desetogodišnji ugovor za rješenje AOM 4000. Isporuka bi trebala započeti u prvoj polovini 2013. godine, a dovršetak radova u prvoj polovini 2014. godine.

 

Izvor: http://www.vestas.com/

Tags:     Vestas      Europa      Brazil      Pakistan      SCADA      AOM
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?