Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vjetroagregati V112-3.0 ukupne snage 96 MW naručeni u Švedskoj E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 12 Prosinac 2011 22:54

Vestas je zaprimio narudžbu od kompanije Stena Renewable AB za 96 MW vjetroagregata u Švedskoj. Postavljanje 32 vjetroagregata V112-3.0 u sklopu projekta Lemnhult započeti će u kolovozu 2012. godine.

Isporuka i postavljanje vjetroagregata trebalo bi biti završeno do travnja 2013. godine, a ugovor između kompanija uključuje isporuku, postavljanje, puštanje u rad, te petnaestogodišnje održavanje i nadzor.

U Vestasu su izrazili veliko zadovoljstvo naglasivši kako je Stena Renewable vrlo važan partner u skandinavskoj regiji, te je ovo značajan korak za Vestas na skandinavskom tržištu.

V112-3.0

Vjetroagregat V112-3.0 dizajniran je za male i srednje brzine vjetra, a u prodaju je pušten u kolovozu 2010. godine. Elektrana Lemnhult trenutno je najveći projekt u Švedskoj, te predstavlja veliki proboj ovog vjetroagregata na skandinavsko tržište. Očekuje se da će elektrana imati godišnju proizvodnju od oko 270 GWh električne energije, čime bi zadovoljila 70% potražnje za električnom energijom u regiji Vetlanda. Time će Vetlanda biti vodeća regija u Švedskoj prema proizvodnji energije iz obnovljivih izvora energije.

 

Izvor: http://www.vestas.com/

Tags:     Vestas      Švedska      Stena Renewables      Lemnhult
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?