Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

EU komisija: Priobalne vjetroelektrane na Atlantiku otvaraju nove poslove E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 29 Studeni 2011 15:15

Europska Komisija je identificirala razvoj priobalnih vjetroelektrana na Atlantskom oceanu kao dio „nove ekonomske realnosti“ koju trebaju iskoristiti obalna područja.

Do 2020. bi 20% Europske instalirane snage priobalnih vjetroelektrana trebalo biti na Atlantiku, s tim da je u različitim planovima developera čak 23.000 MW priobalnih vjetroelektrana.

Europska Komisija je u svojoj strategiji naglasila da je ekspanzija priobalnih vjetroelektrana u Atlantiku jedan od ključeva industrijskog razvoja luka koje ih servisiraju. EWEA pak podržava Komisiju u njenom pogledu da je prostorno planiranje mora važno za Europske vode. To bi bio važan korak kojim bi se smanjili troškovi optimalnom integracijom vjetroelektrana u morski okoliš.

Komisija također upozorava da je potrebno osigurati spojeve na elektroenergetsku mrežu koja bi spojila mjesta proizvodnje i potrošnje. Komisija također predlaže uključivanje Irskog mora u energetske infrastrukturne prioritete.

Atlantski forum koji je u planu bi trebao pomoći u razvoju Atlantskog akcijskog plana koji bi trebao biti prihvaćen do 2013.

Izvor: www.ewea.org

Tags:     vjetroelektrana      atlantik      priobalne      europska komisija      industrijski razvoj
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?