Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Tisućiti MW Vestasovog vjetroagregata V112-3.0 MW E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 11 Listopad 2011 14:05

Vestas je prije godinu dana počeo zaprimati narudžbe za svoj vjetroagregat V112-3.0 MW, a ovaj mjesec ostvario je prvu isporuku i proslavio narudžbu za 1000-ti MW istog vjetroagregata.

Tisućiti MW vjetroagregata V112-3.0 MW naručila je kompanija Ostwind, jedan od glavnih klijenata u Središnjoj Europi, i iskusni developer i operater na području energije vjetra.

Ostwind je naručio 12 vjetroagregata, idealnih za područja sa malim i srednjim brzinama vjetra, koje će koristiti na nekoliko različitih lokacija u Njemačkoj, a u planu su i dodatne narudžbe za isti vjetroagregat za projekte koji su još u razvoju.

Hans Jörn Rieks, predsjednik Vestas-a za Središnju Europu, istaknuo je važnost prelaska ove psihološke granice od 1000 MW, te je izjavio kako je ugovor sa kompanijom Ostwind dokaz čvrstih odnosa sa europskim developerima na području energije vjetra.

Vestasov vjetroagregat V112-3.0 MW dizajniran je posebno za lokacije sa malim i srednjim brzinama vjetra, te na taj način ostvaruje veliku konkurentnost. Zbog velike površine koju pokrivaju lopatice, visoke učinkovitosti rotora i bolje pouzdanosti, ovaj vjetroagregat ima veliku produktivnost. Maksimalna snaga vjetragregata iznosi 3.075 kW; proizvodi električnu energiju pri brzinama od 3 do 25 m/s, a pri brzinama vjetra od 12 m/s postiže najveću učinkovitost. Promjer rotora iznosi 112 m, a područje zahvata lopatica je 9.852 m2. Duljina lopatica iznosi 54,65 m.

 

Izvor: http://www.vestas.com

Tags:     Europa      Vestas      Ostwind
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?