Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

WPD i SWM udružili snage E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 23 Rujan 2011 12:23

Kompanije WPD i Stadwerke München (SWM) sklopile su partnerstvo kako bi povećale udio u europskom sektoru energije vjetra.

 

Zajedničko partnerstvo pod nazivom WPD Europe GmbH, u kojem SWM ima 33% udjela, planira izgraditi 12 vjetroelektrana na kopnu u Europi ukupne vrijednosti 1 milijardu eura, te nekoliko vjetroalektrana u Kanadi. WPD Europe već ima projekte ukupne snage 4,2 GW u različitim fazama razvoja.

Dr. Kurt Mühlhäuser, predsjednik uprave u SWM-u je izjavio kako je ova nova suradnja važan element za SWM ukoliko žele ostvariti proširenje na području obnovljivih izvora energije. Do 2025. godine SWM želi svojim vjetroagregatima proizvesti dovoljnu količinu energije kako bi opskrbljivali cijeli Munchen. Munchen bi trebao biti prvi grad sa više od milijun stanovnika koji bi ostvario ovaj cilj. SWM na ostvarenje ovog cilja gleda vrlo ambiciozno, i sigurni su da će ga kroz ovu suradnju i uspijeti ostvariti. Do 2020. godine očekuju dodatan rast kapaciteta od oko 1,2 milijardi kWh, zaključio je Mühlhäuser.

Dr. Hartmut Brösamle, predsjednik uprave u WPD AG nadodao je kako je kompanija, neovisno o vlastitom sektoru energije vjetra na kopnu i na moru, tražila partnera za WPD Europe kako bi ostvarila dugoročno širenje na europskom tržištu.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com

Tags:     Europa      wpd      SWM      onshore
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?