Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Energija vjetra postaje nositelj Japanske energetske politike E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 13 Svibanj 2011 22:27

Uzdrman nedavnim potresom, tsunamijem i nuklearnom nesrećom, Japan je predvođen svojim premijerom Naoto Kanom najavio da će energija vjetra i drugi obnovljivi izvori energije igrati puno važniju ulogu u proizvodnji električne energije za treću najveću ekonomiju na svijetu.

Vjetar, solar i biomasa bi trebali postati stupovi nositelji nove energetske politike Japana, dok će nedavni planovi da se poveća broj nuklearnih elektrana biti odbačeni. Kan je naveo da bi drugi noseći stup države trebalo biti energetski efikasno društvo. Njegov izvještaj je rekao da će nuklearna postrojenja i postrojenja na fosilna goriva biti i dalje korištena za proizvodnju električnu energije, a prije nedavne katastrofe Japan je planirao do 2030. povećati udio nuklearne električne energije sa 24% na preko 50%.

Prema websiteu BussinessGreen, Japanska asocijacija za energiju vjetra (JWEA) želi postići da se u Japanu do 2050. instalira 50 GW vjetroelektrana, što je ogroman porast s obzirom da ih trenutačno ima 2,3 GW. Pola od tih 50 GW bi bile priobalne vjetroelektrane.

JWEA-in direktor Yoshinori Ueda je naveo da bi se uz dobru feed-in-tarifu pomoću koje bi se poticalo investiranje do 2040. moglo instalirati 50 GW vjetroelektrana.

Izvor: http://blog.ewea.org

Tags:     energija vjetra      japan      energetska politika      naoto kan      fosilna goriva      vjetroeletkrana
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?