Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

CWEA predviđa usporavanje razvoja vjetroelektrana u Kini E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 28 Ožujak 2011 17:52

Sing Pengfei, potpredsjednik Kineskog energetskog udruženja za vjetar (CWEA) je izjavio da će se godišnji rast u Kini u budućnosti smanjiti.

Pengfei je izjavio da će velika instalirana snaga vjetroelektrana u Kini i ograničenja mreže uzrokovati smanjenje rasta, ali da se u 2011. i 2012. svejedno očekuje instaliranje 30 GW nove snage u mrežu.

Kineska mreža ne uspijeva pratiti razvoj vjetroelektrana u Kini unatoč tome što se obnavlja prema planovima Kine iz 2007. Kina je tokom 2010. instalirala  18,93 GW vjetroelektrana, što je porast od 37,1 posto u odnosu na 2009. Ukupno je u Kini instalirano 44,73 GW vjetroelektrana, a prosječni godišnji rast je od 2006. do 2009. bio nevjerojatnih 113%.


Slika: Sing Pengfei, protpredjesnik CWEA-e, izvor: www.windpowermonthly.com

Tim podatcima je Kina 10 godina ranije nego planirano dostigla svoj energetski cilj za iskorištavanje vjetra, koji je bio 30 GW do kraja 2020.

Pengfei je komentirao i priobalni razvoj vjetroelektrana u Kini, pri čemu je izjavio da će Kina morati usporediti realne troškove priobanog vjetra sa troškovima slanja energije vjetra sa zapada na istok Kine. Ako ovo drugo bude jeftinije onda će prioritet biti razvoj vjetroelektrana na zapadu Kine.

Izvor: www.windpowermonthly.com

Tags:     sing pengfei      kina      cwea      vjetroelektrana      vjetroagregat
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?