Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Otpale lopatice sa Suzlonovog vjetroagregata u SAD-u E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 24 Ožujak 2011 17:42

Iberdrola je zaustavila proizvodnju električne energije na svojoj vjetroelektrani snage 150 MW, u Rugbyu, Sjeverna Dakota nakon što su otpale lopatice sa jednog vjetroageregata S88 čija je snaga 2,1 MW.

Nitko nije ozlijeđen u incidentu koji se dogodio 14. ožujka. S88 su najveći Suzlonovi vjetroagregati.  I Suzlon i Iberdrola istražuju incident, ali sama vjetroelektrana je u međuvremenu ponovno puštena u pogon.


Slika: Vjetroelektrana u Rugbyu, izvor: www.windpowermonthly.com

Suzlon je u svojoj izjavi rekao da se u ponedjeljak, 14. ožujka 2011.,  dogodio incident na vjetroelektrani u Rugbyu pri čemu nitko nije ozlijeđen. Suzlon je ugasio i pregledao cijelu vjetroelektranu i uz pomoć Iberdrole je vjetroelektrana ponovno puštena u pogon. Suzlon će nastaviti kompletnu istragu kako bi otkrio uzrok nesreće, ali je u isto vrijeme u potpunosti siguran u ispravan rad njihove flote vjetroagregata kojih u svijetu ima 7.600.

To je drugi takav incident sa S88 vjetroagregatom. U listopadu 2008. otpala je lopatica sa jednog od četiri 2,1 MW vjetroagregata na projektu AgriWind u Illionoisu. U tom slučaju radilo se o dijelu opreme koji je tada trebao biti zamijenjen.

Izvor: www.windpowermonthly.com

Tags:     suzlon      vjetroelektrana      sad      rugby      vjetroagregat      otpala lopatica
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?